Måndagsångest

Har haft en underbar påsk i Högsby med Frökenfarmor, Målarfarfar och Kärnkraftsfarbror. Och alla vilda hundar såklart! Jag har… ätit, sovit, gått promenad med vildhundarna och sen ätit lite till.

Inte visste jag var halsbränna var innan jag helt plötsligt blev gravid i vecka 27. Nu vet jag. Och den lär väl hänga med ett tag till, typ 13 veckor… Så det är väl bara att gilla läget, det brukar gå enklare då.

Dock har jag mycket svårt att gilla läget avseende jobbet. Har varit helt nere i två veckor. Jag vet precis vad det beror på, men kan ändå inte vända min nedstämdhet. Det är inte likt mig. Jag vet att en del undrar, men ingen frågar. Märkliga människor. Jag blir så trött, men orkar inte bry mig mer för tillfället.

Längtar tills jag ska vara mammaledig. Att slippa ha söndagsångest, eller för den delen måndagsångest, som det blir idag. Så nu har jag börjat göra iordning i bebisens rum. Då blir det mer verkligt för mig. Att det finns en annan inuti mig! En som snart kommer ut och vill ha ett eget rum. Just nu gör jag grovjobbet, skrapar bort de gamla tapeterna. Sen ska det målas och där ska inte finnas en vit fläck! Ska verkligen släppa lös min galna kreativitet där inne! Någonstans måste den ju få ta vägen…

2 thoughts on “Måndagsångest

  1. Åååå mysigt gumman med bebisrummet.. Du får ta bilder sen och visa.. Hoppas jag slipper halsbränna.. men du vet väl va de säger:) Halsbränna är lika med att bebisen kommer att ha mycket hår vid födseln 😉 Kramis

  2. Jag har också känt mig nedstämd, och gör det fortfarande en del dagar så jag har tyvärr inget tips. Men att fixa med bebisrummet tror jag hjälper!

    Har du bestämt hur länge du ska jobba? Jag kan verkligen rekommendera mammaledighet ett tag innan förlossningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *