Marinerad lax med ärtcreme

Igår hade vi lax till middag. Jag och barnen tycker mer om det än Militärpappan och jag försöker därför både variera sättet att tillreda laxen och smaken på den. Igår valde jag att marinera fisken i lite olja, vitlök, chili och fem sorters peppar en stund medan jag gjorde i ordning resten av middagen. Det gick hem hos Militärpappan som till och med tog mat en gång till!

image

Till detta serverade jag kokta morötter, sallad med spenat och äpple samt en ärtcreme som jag hittat inne hos Aliceaugusta, var annars?! Så himla god, enkel, färgglad och vacker! Och uppskattad av barnen.

image

Ärtcreme för en familj som vi:
1 påse frysta ärtor. (Jag använde Garants ekologiska, jättegoda!)
Lite salt och peppar.

Koka upp ärtorna i vatten på spisen. Låt koka någon minut. Häll av vattnet. Salta och peppra. Mixa till slät creme. Färdigt!

Ät, njut och låt dig bli glad av den fina färgen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *