Midsommartårta med smörkräm och jordgubbar

image

Militärpappans mormor gjorde alltid denna tårta till midsommarafton och den var alltid lika uppskattad! Idag serverade jag den på midsommarlunchen på jobbet och alla älskade den. Kul! Den är väldigt enkel att göra, det är egentligen bara bottnarna som tar lite tid i ugnen men svårt är det inte! Testa!

image

1 tårta:
Botten
4 Äggvitor
3 dl Socker
1 tsk Citronsaft
3 dl Risecrisp
Vispa äggvitor, socker och citronsaft hårt till marängsmet. Rör ner risecrispen och blanda försiktigt runt. Bred ut på bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 80 min på 125 grader.

Kräm
4 Äggulor
1 dl Socker
1 msk Maizenamjöl
1 dl grädde
Koka ihop alla ingredienser och låt koka på svag värme tills krämen tjocknar. Ta av från plattan. Rör ner 125 gram smör. Låt kallna.

Såhär långt kan du förbereda kvällen innan, om du vill. Sätt då in krämen i kylen i en burk med tätslutande lock. Så gjorde jag! På morgonen efter satte jag ihop tårtan och lät stå i kylen i fyra timmar före servering vilket funkade kanon!

Dela bottnen i två delar. Bred på smörkrämen. Lägg på en botten till och bred på ett lager vispad grädde. Räkna med 5 dl grädde till hela tårtan, inklusive det som är i krämen. Dekorera med jordgubbar och spritsad grädde!

4 thoughts on “Midsommartårta med smörkräm och jordgubbar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *