Mys i svampskogen

image

Elise och jag är hemma idag eftersom hon inte är riktigt kry. Hon visade sig dock vara piggare än beräknat och vi behövde hitta på något! Ett par timmars ipad på morgonkvisten gjorde att jag hann jobba undan lite men vid fikat bytte vi köksbordet mot svampskogen.

Hon visade sig vara en utmärkt svampplockarkompis, min fyraåring! Lagom lång för att se alla svampar långt före mig och när jag instruerat henne i just trattkantarellen så skuttade hon glatt iväg och ropade till mig vid varje nytt ställe. När jag tog mig dit stannade hon en stund och plockade trattisar i små buketter innan hon letade vidare efter en ny gömma!

image

Ett par liter trattisar i korgen senare åkte vi förbi med sopsorteringen och innan vi for hem tog vi en fika på caféet i Lyckeby. Elise sa nyss följande:

”Mamma, vi behöver väl inte hämta Tilia från förskolan förrän ikväll?!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *