Och så träningen

Jag är igång igen med träningen efter mitt ryggskott men har knappt bloggat någon träning alls på sista tiden. Skärpning!

I måndags var bästa mammorna ”L” här och vi körde styrka på min baksida. Lite kroppsvikt, lite TRX, någon hantel och en pilatesboll och vi fick till ett riktigt bra pass med massa pepp!

I onsdags tränade jag styrka på gymmet och passade på att springa dit och hem eftersom jag satt i stan och pluggade. Perfekt, för då är man uppvärmd och klar och kan gå direkt till vikterna!

I torsdags var jag och Läkaremamman ute och sprang omkring 6 km. Det var längesedan både hon och jag löptränade men vi höll ändå ett hyfsat tempo och ingen av oss funderade ens på att det skulle vara befriande att gå upp för en backe eller så, vilket annars kan kännas lockande om man är väldigt trött. Efter fyra kilometer hittade jag en extra växel och det är då löpningen känns som bäst, tycker jag! Jag orkade till och med gasa mot slutet av mördarbacken och ett pass som detta får mig att längta till nästa!

Idag körde jag ett snabbt och mycket effektivt pass på gymmet liknande det jag tränade i onsdags som jag fortfarande känner en del träningvärk från, vilket är en väldigt sällsynt vara i min kropp nu för tiden. Jag tror att det har att göra med att jag tränar så pass varierat.

Här får ni onsdagens pass:

3 block, 3 varv. Cirka 10 reps per övning. Så lite vila som möjligt. Kör hårt!

 Uppvärmning: 15 min jogg

Block 1:

Jämfotahopp upp på bänk (knähöjd)

Chins (i maskin med vikthjälp)

Korset på pilatesboll

Block 2:

Burpee utan armhävning (hoppa ut med fötterna)

Axeltrippeltia

Höftlyft med ryggen på bollen

Block 3:

Utfallshopp

Knäböj + Baksida axel i TRX

Plankan med armbågar på boll och rulla fram armarna och tillbaka

Den sista övningen i varje block tränar bålen och det var några av de övningar jag fick av min sjukgymnast efter ryggskottet. Jag kan tyvärr inte googla mig till en film eller bild så jag ska själv fota och visa i dagarna. Byt ut den mot  annan lämplig bålträning.

Imorgon kör vi träning på Rosenholm för alla mammor som vill! Vi träffas kl 10.15 vid idrottshallen på höjden mitt emot Arenan. Lite militärinspirerad fys igen då det blev så populärt sist.

Välkommen!

2 thoughts on “Och så träningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *