Om prioriteringar

image

När man har många bollar i luften är det viktigt att prioritera, så att ingen boll faller i marken så att säga. Att prioritera handlar för mig ofta om att välja när och hur. Inte att välja bort. Väljer jag att ta bort någon boll vill jag lägga den varsamt åt sidan istället för att låta den krascha i marken. Det mår jag inte bra av.

Såklart har jag valt bort saker i mitt liv till förmån för annat! Jag tittar till exempel aldrig på TV,  läser ingen skönlitteratur, tar inte igen mig på soffan, har ytterst sällan sovmorgon och gör i princip aldrig ingenting.

För vissa är dessa superviktiga komponenter i livet men inte för mig. Jag saknar inget av det här i mitt liv och skulle jag plötsligt börja göra, så går det utmärkt att prioritera om! Jag har andra prioriteringar.  Som att till exempel träna, mysa med min familj, blogga, träffa mina vänner… och plugga.

Idag har jag avsatt tid till skolan efter jobbet. Projektledning är kursen jag läser nu i programmet för Ledarskap och Organisation på Linnéuniversitetet. Bara för att jag valt att prioritera skolan innebär det inte att jag alltid gör det med glädje just för stunden. Så var det idag. Segt, jobbigt, tunga uppförsbackar… men så kom jag igång, kom på andra tankar och såg plötsligt målet närma sig där borta i horisonten.

Tänk att jag snart redan läst tre av sex år på den här utbildningen! Snart hemväg alltså. I nedförsbacke! Tjoho!

4 thoughts on “Om prioriteringar

  1. Skönt att se slutet 🙂
    Själv ser jag en början nu när jag fått sommarjobb efter praktiken. Faktiskt tack vare praktiken! En sommar bland 300 kor är väl inte så dumt?! Jobba med kroppen och knoppen och samtidigt få massor med frisk luft. Härligt!

  2. Kommenterar boken här istället för på Insta, för där kollar jag bara på telefonen 😉
    Jag gick en endagsutbildning förra måndagen, för projektmedarbetare. Boken fick vi som referenslitteratur. Vi öppnade den inte ens på utbildningen. Men det gör man säkert på projektledarutbildningen som är nästa steg, och som jag tänkt att gå i höst om jag hinner.

    • Jaha, intressant! Jsg gillar boken, den är omfattande men har också många handfasta verkyg att använda sig av!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *