Pepparkaksbyggnation

Vi bestämde oss för att göra ett pepparkakshus i år men ville testa att göra något eget. Valet föll tillslut på en enkel borg, alltid något att inleda en tradition med! Vi letade tips på nätet och satte sedan igång med skapandet. Ena kvällen bakade vi själva delarna och ett par kvällar senare satte vi ihop huset och ikväll var det dags för dekoration. Nu är det färdigt!

Vi ritade en mall

Vi ritade en mall och la på pepparkaksdegen och skar sedan ut borgens fyra sidor efter den.

Det mest kritiska momentet

Det mest kritiska momentet var att få upp de utskurna delarna på plåten utan att ta sönder dem.

Den här lilla tösen var såklart till stor hjälp!

Den här lilla tösen var såklart till stor hjälp!

Direkt efter gräddning

Direkt efter gräddningen, innan kakan svalnat, skar vi kanterna skarpa med hjälp av mallen.

Här ser ni det färdiga resultatet. Kanske inte världens snyggaste byggnad i pepparkaksdeg, men vi hade roligt tillsammans hela familjen!

 

image

8 thoughts on “Pepparkaksbyggnation

  1. Jättefin borg! Här hann det aldrig bli något hus i år tyvärr, trots att vi hade en färdig form som vi kunde använt. Men nej, det var för mycket grundkurs för sambon som skulle rita sitt eget.. 😉 Det som hände var att vi inte fick något.
    Men vi hinner nog pyssla en del när vi åker ner till stugan nästa torsdag inför julafton, så den lilla blir nog inte utan ändå!

  2. Oj, ni ska vara stolta över borgen, hur fin som helst ju! Jag är också imponerad över ditt tempo, din energi smittar av sig via bloggen!

    Nu har jag startat min nya blogg, den är väl inte helt klar än, men kika gärna in när du har tid… Kram

  3. Vilken fin borg! Ett tips är att lägga bakplåtspapper på plåten och sen kavla ut degen direkt på pappret. När man sen tar bort den överflödiga degen runt sin pepparkaksform behöver man inte flytta pepparkakan till plåten, för den är ju redan där. Så gör A när han bakar pepparkakor. Jag vill ha lite mera sport och flyttar dem från bänken till plåten 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *