Saftiga frukostbullar med frön och aprikos

image

När man får sovmorgon till 06.40 måste man ju göra av sin energi någonstans så barnen och jag bakade frukostbullar tillsammans!  Vi utgick från ett av recepten på saftiga frukostbullar som jag vet är alldeles fantastiskt och så gjorde vi lite annorlunda. Dels hade jag filmjölk som höll på att bli för gammal och dels ville jag ha lite mer tugg i bullarna,  så att säga.  Resultatet blev mycket goda och saftiga bullar, som mättar mer än de jag brukar göra.

18 bullar:
75 g Smör
6 dl Filmjölk
1 tsk Salt
2 msk Honung
50 g Jäst
9 dl Manitoba Cream (ett vetemjöl med hög glutenhalt i lila förpackning som finns att köpa i de flesta större matbutiker)
2 dl Solrosfrön
1 dl Hela Linfrön
8 hackade Aprikoser

1 Ägg till pensling
Pumpafrön till garnering

Gör så här:
Smält smör, tillsätt filmjölk, salt och honung. Värm tills fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över det ljumna degspadet. Rör med en slev så att jästen löser upp sig alldeles finfint.

Blanda frön och aprikoser med mjölet i en bunke. Tillsätt det mesta av mjölblandningen och knåda degen. Jag använder min Kitchen Aid och låter den knåda degen.  Då kan jag låta degen vara lite kladdig och på så sätt få saftigare bullar. Låt degen jäsa övertäckt i 30 min.

Dela degen i 18 lika stora bitar och trilla varje bit rund. Låt bullarna jäsa övertäckta på plåt i ytterliggare 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, ca 10 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *