Sjukt skön helg

Elise bak på min cykel. Nöjd och glad efter 20 minuters cykeltur!

Elise bak på min cykel. Nöjd och glad efter 20 minuters cykeltur!

För första gången på väldigt länge har vi haft en hel helg utan något som helst inplanerat. Det är inte direkt min grej att gå runt med en tom kalender i vanliga fall men just nu är det så mycket på jobbet att en tom helg kändes superskönt! Att kalendern är tom behöver inte alls betyda att vi ligger på soffan och pillar naveln och bara gör det nödvändigaste, det är inte alls min grej… Men saker kommer lite mer spontant och vi gör det vi känner för liksom.

Det här händer inte så ofta, som ni kanske märker, eftersom jag tydligen måste förklara för mig själv varför det är skönt, och okej, med lediga dagar. Hm… Skit samma! Vi har haft en väldigt skön helg. Igår hann jag vara lite i trädgården och så badade vi ju med Elise och fikade efteråt, verkligen jättemysigt!

Idag fortsatte vi i trädgården med att rensa upp och fylla på med jord i våra drivbänkar och så sådde vi sallad, rädisor, morötter och palsternackor. Mums! Vi får bygga en drivbänk till i veckan för jag har en hel del till som jag vill så i år. Sen rensade jag upp så att mina rabarber kan växa obehindrat liksom citronmelissen, gräslöken och oreganon som allt växer på friland och ploppar upp i gigantisk mängd varje år. Häftigt! Militärpappan ägnade tid åt sina jordgubbsplantor. Elise satt med på en filt på gräsmattan tillsammans med Vackraste hunden och verkade trivas med lite leksaker i det sköna vädret.

Vi åkte till Sportson och införskaffade en barnstol att hänga bak på min cykel och en hjälm åt Elise blev det med. Militärpappan grejade fast barnstolen på plats och jag ställde in Elises hjälm medan hon sov sin eftermiddagslur. Militärpappan vår-fixade (?!) lite med bilen och jag satte Elise på barnsadeln bak på min cykel och cyklade fyra kilometer till Överfarmor. Hon bjöd på fiskgratäng, lek och en kopp kaffe innan vi cyklade tillbaka hem igen. Elise verkade trivas på min cykel och satt och tittade på allt som swischade förbi runtomkring.

Väl hemma var det dags för kvällsrutin och välling som Militärpappan fixade till Elise. Själv tog jag med hunden ut på en härlig löptur i den underbara kvällen! En härlig avslutning på en sjukt skön helg, helt enkelt!

2 thoughts on “Sjukt skön helg

  1. Ååå så stor hon blivit lilla tjejen.. Det går ju såå snabbt. Snacka om tungan rätt i mun när man är ute och cykla – sötnosen.. Ni verkar ha haft en gudomlig dag måste jag säga. Ang att tänka tillbaka är nog mycket för lilla Isak. Vi minns tillbaka och tycker tiden går så väldigt snabbt. Men absolut den här tiden som är nu har sin charm och jag älskar den och njuter varje minut :o) Nu får jag ju också extra mycket motion när jag springer och jagar henne överallt.hahaha.. Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *