Skärpning. Nu!

Nej, Hörni! Det här håller inte längre. Sedan en vecka tillbaka är min kosthållning mer eller mindre (ur min vinkel sett) smärre katastrofal! Militärpappan bakar tusen bröd och jag smakar, mellis har jag inte stoppat i mig på jag vet inte när, jag hoppar över fler luncher än jag borde och äter om inte godis, men kakor eller annat sött typ varje dag.

Jag vet, ibland faller man in i träsk och vissa träsk är svåra att ta sig ur. Jag har inte haft någon panik över det faktum att jag uppenbarligen kommit in i något av en ond cirkel vad det gäller kosten utan mer snurrat med i cirkeln och tillåtit mig att äta det jag velat. Men det här håller ju inte i längden, det fattar ju vem som helst! Fortsätter jag såhär så blir jag ju tjock igen och det är inget alternativ. Inget alternativ.

Så, nu ska jag ut ur träsket och vidare ut på ängarna. Jag ska ju bygga muskler och då behövs varken päronbiskvier, kanelbullar eller smågodis – det är ett som är säkert! Snarare kesella, spenat och kycklingfilé. Mums!

Och det här taggar mig:

 • Två av de bästa bloggarna; Alfva och Fia Fit kör sockerfritt ett tag framöver. Jag är inte ensam om att bryta mönster och de bloggar såklart om det! Värsta inspirationen!
 • Det är bal om två veckor och jag vill känna mig fin i klänningen!
 • Jag vill ha energi till all min träning. Kunna lyfta tyngre och springa snabbare och längre!
 • Jag vill bygga snygga muskler på min kropp!

Nu tänker inte jag sätta förbud mot socker under en period för jag vill verkligen ha mitt godis på fredag och lördag kväll. För mig funkar det fint att bara äta det då och att göra bra val resten av tiden. Vi har varit lediga hela familjen en vecka och jag har kommit ur gängorna lite, så för mig handlar det bara om att gå tillbaka till mina vanliga rutiner med kosten och jag ser det inte som någon big deal. För er som är intresserade betyder detta mer ingående:

Sex mål mat per dag; mycket protein, långsamma kolhydrater och mycket grönsaker. Minst två liter vatten om dagen och godis eller annat onyttigt i lagom mängd fredag och lördag kväll. 

Jag vet att ni är många som är intresserade av kost och jag ska därför försöka blogga extra mycket om min kost och mina val ett tag framöver. Det kanske kan hjälpa mig med att göra bra val oftare, vem vet?!

Håll i er, för nu kör vi!!

Lite mer såhär tänker jag mig att jag ska se ut. Sen. Ellinor Renström, Vilken fantastisk kropp!

Eller som mina befäl i lumpen skulle sagt (inga namn nämnda): ”Tänk dig henne med lite vapenfett på”

(Bild lånad)

11 thoughts on “Skärpning. Nu!

 1. Wow, vilken inspirationsbild! Tack så mycket! Jag är också SÅ jäkla dålig på kosten just nu. Precis som du är mellanmål nåt jag funderar över när jag ska gå lägga mig i kontexten ”nu åt jag inga idag heller…” Visserligen blir det väldigt mkt keso/avocado/tomat till lunch, men fasen jag är också svag för kakorna och gott bröd… Och jag inser ju att jag alltid kommer ha kvar lite fluff om jag inte skärper mig.

 2. Bra initiativ! Jag behöver alltid inspiration för att sköta kosten! jag hänger helt klart på och ska också försöka blogga lite extra om det kommande veckor. Nu kör vi stenhårt!

 3. Jag har läst din blogg sedan 1 år!, (sökte nog på ”gravid” då jag väntade mitt andra barn och fick då upp din blogg)men har ej kommenterat tidigare… Det är mycket trevligt att läsa om dig och din familj. Du skriver så rakt och ärligt med mycket värme och humor. Ska bli trevligt att läsa om vad du lagar för mat till dig/familj. Skulle vara intressant att veta vad du ger för mat till din minsta samt tips om bra barnmat då jag också har 2 barn i samma ålder som dina. Du inspirerar även mig i min vardag! Tusen tack för en mycket välskriven blogg.

  • Åh, tusen tack för dina fina komplimanger, Katrin! Vad glad jag blir! Jag har ju en kategori som heter Egen barnmat där jag i alla fall lägger ut lite av recepten, när jag gör storkok. Annars brukar jag göra samma mat som till oss ofta, fast ta bort innan jag saltar eler kryddar alldeles galet starkt. Kul att du med har två busungar i samma ålder!

 4. Där satt den. Peppen! Efter en något katastrofal helg och nerver av spaghetti så har jag bestämt mig för att göra en egen omstart imorgon (inte pga av att jag strulat med socker utan för att jag känner att jag inte gett mig själv rätt förutsättningar).

 5. Heja heja! Det är ALLTID inspirerande att läsa om hur/vad folk äter, jag ska nog härmas lite… strukturera upp det här med sötsaksintag. Bra!

 6. Japp, jag kör också på sex mål mat per dag och inget socker i veckorna!! (Jag äter mycket lax i alla former då jag inte äter kött och det mår jag grymt bra av).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *