Snart så!

image

Vecka 41+4 (BF+12)

Besöket på förlossningen tog nästan tre timmar idag igen av samma anledning som sist, då Militärbebisen sov mer än var vaken och CTG-kurvan inte blev nöjd på grund av det. Jag låg med den där apparaten runt magen i två timmar innan den blev nöjd, phu! Jag hade slut på urinrör här hemma så jag fick bära med mig en liten glasburk med kiss i och för att slippa strutta omkring med den i handen packade jag ner den i en liten presentpåse som jag vackert överlämnade till barnmorskan, där jag stod i mina gummistövlar med stålhätta från Försvarsmakten. Föreställ er synen, men de är så oroligt rymliga, sköna, grova och framförallt enkla att ta på och av så de går jag runt med överallt för tillfället. Så även på Maxi.

Barnmorskan gjorde en kontroll av min livmodertapp som inte längre var bakåtböjd utan mer bara drog åt ena hållet, den var ca tre centimeter lång (alltså 1 cm kortare) och – hör och häpna – 2,5 cm öppen, hela vägen! (I lördags var den bara öppen 1 cm och det bara längst ned.) Så idag kom hon åt att göra en ordentlig hinnsvepning, gött!

Bästa läkaren kom in och var positiv över de fina resultaten och tyckte att jag svullnat i ansiktet. (Tack!) Och så fick jag en tid på onsdag för igångsättning, om det nu inte hänt något innan dess… Och bara för att de sätter igång mig på onsdag så behöver det ju inte betyda att jag föder barn just på onsdag utan sånt där kan ju ta sin lilla tid, det vet jag typ allt om. Men ett är säkert och det är att jag just denna vecka kommer att bli tvåbarnsmamma! Cool känsla.

Igår gick jag 90 minuter så fort jag bara kunde med Elise i vagnen och när jag kom hem kunde jag knappt röra mig på en timme för det gjorde så förbaskat ont i kroppen. Men kanske gjorde det sitt för livmodertappens del?. Och så sov jag gott i åtta timmar utan att vakna en endaste gång. Promenader is da shit!

12 thoughts on “Snart så!

 1. åååh jag håller mina tummar så fruktansvärt HÅRT jag bara kan att bebisen ska komma ut INNAN onsdag!!!! öppen 2,5cm är ju ett supergott tecken! fortsätt promenera!!!! 😀

 2. Kan du inte tömma det stökigaste förrådet ni har? För om du gör det så kommer bebisen vilja komma ut just då! Töm ut allt på golvet i en enda stor oöverblickbar hög redo att sorteras! Å så säger du högt samtidigt: ”Ååå va skönt det ska bli att äntligen få ordning på det här!!”

 3. Läkaren borde även sagt att svullnad i ansikte/läppar är tecken på att det är på gång, kroppen signalerar utåt att den är redo!
  Så positivt svullen, inte tjock alltså! 🙂
  Hejaheja!

 4. Åh, härligt att det händer! Och att allt ser bra ut, det måste ju vara skönt att få vara hemma tills det är dags iaf… När du nu har fått ett definitivt datum för igångsättning ska du se att bebisen bestämmer sig för att komma på tisdag natt 😉

 5. Åh det är spännande, häftigt, fascinerande och lite avundsvärt att du ska vara med om det där ögonblicket det det händer, då bebisen äntligen är ute! Det är ett av mina favoritögonblick, eller två.

 6. Fast jag hoppas allt att den där riktiga hinnsvepningen idag då faktiskt hade effekt! Främst för att jag inte vill att du ska behöva vänta tills på onsdag då, men även för att igångsättning låter så långdraget (behöver det ju alls inte vara heller).
  90 minuters promenad låter otroligt skönt, jag skjuter bara mina framför mig känner jag. Men men. En vacker dag eller nåt.

 7. Hoppas, hoppas, hoppas att hinnsvepningen gör att det sätter igång nu, så du slipper igångsättning. Det är så spännande nu;) Jag går in här flera gånger varje dag för att se om du skrivit i bloggen eller om din frånvaro är så lång att det endast kan förklaras av ett besök på förlossningen… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *