Sovrekord och lite annat

Vi köpte Sempers magdroppar och hon har nu fått dem i tre dagar. Jag ger dem på kvällen eftersom det är på natten hon verkar ha lite ont.

Igår kväll somnade Elise vid 21.00 och vaknade vid 01.00 och sög på sin hand. Jag bytte handen mot en napp som åkte ut och in igen säkert tio gånger på en halvtimme, men sen somnade hon om och jag med henne. Jag förväntade mig att hon skulle vakna igen en timme eller två senare. Men icke! Hon vaknade först klockan 05.00 (underbara barn!) och fick då mat av en sprängfylld mamma. Sen ville Elise gärna inleda dagen!

Efter att hon klunkat mjölk hejdlöst i 30 minuter lyckades jag i alla fall slumra lite bredvid henne medans hon flaxade och pratade lite med… något eller någon… Halv sju klev vi upp och körde morgonrutin för att vara på sjukhuset med mig vid åtta. BTW: Vem fan ger en nybliven mamma en läkartid klockan ÅTTA på morgonen?! Det var inte sjuksköterskan i alla fall, sa hon när jag frågade henne det ni nyss läste. Hon höll med mig. Sa hon.

Resten av dagen spenderade vi på stan med en kompis som är på besök och så har vi gått vår dagliga promenad såklart! Nu i kväll var vi ett gäng som skulle käkat ute, men jag valde att stanna hemma. Dels för att jag är sjukt trött och dels för att jag inte vill störa Elise i sina rutiner med sömnen.

Istället har jag kollat på Idol, bloggat och pratat i telefon med en sjukt rolig, trevlig och lite galen barnmorska som är en vän till familjen. Hon avrådde mig från att springa, i alla fall vänta tills Elise är 4 månader. Eller tja… tills fyra månader har passerat sedan förlossningen rättare sagt. Elise skiter väl i om jag springer eller inte. Hm… Jag ska ta mig en funderare på det…. I övermorgon. För imorgon har jag och PT:n redan bestämt träff klockan 10.00 för en löprunda på Rosenholm. Men sen ska jag ta mig tid att tänka på att tänka om!

3 thoughts on “Sovrekord och lite annat

  1. Om du mår bra av att springa och inte får någon konstig känsla där nere så borde det väl inte vara någon fara?

    Så underbart med sovrekord! Är det dropparna tror du?

  2. Skönt att få sova lite. Cebastian sov från åtta till två och åt sen lite och sov sen till sju. Käkade väldigt lite och pratade en stund och somnade sen om igen. Gott med morgontrött bebis.
    Fy för att få en så tidig tid, särskilt när man har både barn och hund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *