Sovstund vid löpbandet

Vi har haft en bra dag idag, jag och Elise!

Igår kväll vägrade hon somna och det hela slutade med att jag med fick bädda ner mig och amma henne till sömns. Inte bra. Trots detta somnade inte Elise förrän strax innan halv elva! Inte okej när man är 4,5 månad!

Vi vaknade runt halv åtta i morse och vid elva kom en kvinna på besök, ni vet hon jag skrivit om tidigare, som är en vän till familjen och arbetar som barnmorska i Nordnorge. Vi fick jättefina presenter av henne bland annat ett par grytlappar hon stickat (eller kanske virkat?) i en härlig lila färg! Hon var här i tre timmar och vi pratade om allt möjligt, mycket trevligt! Hon läste även igenom min förlossningsjournal och konstaterade att de nog var stressade över mitt extremt höga blodtryck som ibland låg på 220/110! Jag ställde en massa frågor till henne om saker jag funderar över och hon svarade med all sin kunskap. Hon är verkligen så härlig och lätt att prata med och jag hoppas hon kommer snart igen. Fast först ska hon bli farmor för tredje gången!

Presenter

Himla fina presenter: Olivolja från Grekland, klänning och byxor från PoP, hemmastickade grytlappar och tallrikar med mugg från Norge.

När hon åkte packade jag ihop träningsväskan och körde in till gymet med Elise som var supergnällig och somnade i bilen på väg in till stan. Jag lyfte in henne i babyskyddet och ställde henne bredvid löpbandet och så sprang jag i en halvtimme medan hon sov gott av det något monotona ljudet av löpbandets surr och mina fötters dunsande. Löpningen kändes kanon och efteråt körde jag en stund styrka för bålen. Elise vaknade lagom till stretchen och kunde därför joina mig på den.

När vi kom hem käkade vi. Det är så mycket trevligare nu när vi kan äta ihop. Elise satt i sin stol och fick majspuré som hon inte verkar få nog av och jag åt rådjursgryta med kanatreller som jag lagade för någon vecka sedan. Jag hann både duscha och plocka lite i huset medan Elise hängde nöjd i sin gå-stol. Jag älskar att vi har öppen planlösning!

I kväll lyckades jag få henne att somna redan vid kvart i åtta, men hon har vaknat ett par gånger nu och jag har lyckats Vyssan-lulla henne till sömns. Hoppas hon sover för natten nu. Hon brukar vakna till vid midnatt, men somna om av sig själv och sen vaknar hon och vill äta runt tre. Senaste veckan har hon ändrat sitt sovmönster från att sova 3-4 timmar på dagen, uppdelat en timme på förmiddagen och en tvåtimmars-lur på eftermiddagen samt en kortare sovstund mot runt fem-tiden, så sover hon nu högst en halvtimme ett par gånger om dagen. Där emellan är hon hur glad och go som helst, så de nya sovrutinerna verkar ju passa henne. Hoppas de gör att hon somnar tidigare om kvällarna med bara, som idag, strax innan åtta. Perfekt!

Glad Elise

Elise är väldigt nöjd när hon sitter i sin gå-stol! Här med mamma i köket.

I morgon blir det Mamma/Baby-träning på förmiddagen. Längtar dit!

3 thoughts on “Sovstund vid löpbandet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *