Tilia 11 månader

För ett par dagar sedan blev Tilia elva månader.

Tilia kan:

Stå själv.

Säga Mamma, Pappa, Hej och något som låter som Tilia. Hon ”pratar” väldigt mycket i största allmänhet.

Ganska enkelt göra sig förstådd

Tilia tycker om:

Att pilla på Undras bröstvårtor

Att kasta och rulla boll

Sjunga

Äta

Sova i vagnen eller i bilen

Att slå saker i TV:n för att sekunden efter titta på oss och skratta…

Bada

Ha saker på huvudet

Bli jagad

Tilia tycker inte om:

Att ligga på skötbordet. Just ligga på rygg över huvud taget är ingen hit.

När man inte längre kan busa, leka, mysa, bära… Hon bryter oftast ihop och lägger ner magen och ansiktet mot golvet, sittandes, och gråter ihjäl sig.

Vikt: För ett par veckor sedan 78 cm

Längd: För ett par veckor sedan 11280 gram

Tilia…

Sover bra. Vaknar vissa nätter och skriker. När vi kommer in ligger hon utan täcke på rygg och det räcker att välta över henne på mage eller sida igen och lägga över täcket för att hon ska somna. Oftast.

Hon pratar gärna, med andra eller sig själv, ”sjunger” och härmar ljud väldigt bra. Elise har lärt Tilia leken att när den ena säger Nähe, ska den andra svara med Joho och den kör hon med de flesta om de bara fattar vinken. Hon busar mycket och har en liten räv bakom örat. Det är så kul att se att hon fattar så mycket! Sen myser hon lika mycket som hon busar. Kommer fram och lägger huvudet mot ens kropp eller ger en puss på munnen. Kommer hon åt lite bar hud på någon av oss sätter hon munnen mot och gör pruttljud och sen skrattar hon. En klassiker när man sitter på toa… Gullunge!

Tilia matar gärna hunden och skrattar galet mycket när Undra tokar sig för att få mat. För egen del har matintresset svalnat av något. Hon äter inte riktigt lika mycket som förut utan petar ibland ut det goda i hela maträtten och dissar resten. Hon är fortfarande dock överdrivet galen i ägg, grapefrukt och allt som Elise ses äta.

Hon kan stå själv långa stunder och sätter sig ner när hon fått nog. Att gå däremot får vi nog vänta med ett bra tag, för det vill hon absolut inte! Släpper vi hennes hand när hon går så sätter hon sig i samma millisekund och försöker man resa henne igen sätter hon sig i luften med raka ben framför sig… Och så har hon numera fem tänder, det senaste tillskottet sitter i överkäken där hon nu har tre stycken.

Tilia är fortfarande otroligt nöjd, glad, pigg och enkel att ha och göra med på alla sätt. Helt fantastiskt!

Elise 11 månader

3 thoughts on “Tilia 11 månader

  1. Finaste, finaste Tilia! Dundersköna unge – känner igen mycekt från E minus pratandet då!

    (Uslast av uslast att lämna kommentarer just nu – men jag läser alltid!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *