Tillbaka i boxen

Första dagen på länge men idag tog jag mig till boxen för träning. Härligt! Jag har ont i höften (igen) och måste med extra noggrannhet välja vilka övningar jag kan köra. Just inom crossfit involveras höften extremt mycket och överlag är det ju en ganska vital kroppsdel… Därför gick jag dit när det inte var WOD i grupp utan för att träna ensam.

image

Jag tog ut tre övningar som jag trodde att jag skulle kunna göra utan smärta och Kribba på Crossfit Karlskrona hjälpte mig sedan att sätta ihop dem till ett pass och visade alternativ. Mycket bra! Ibland tycker jag att det är svårt att ta ut mig när jag tränar ensam men det var inga som helst problem med dagens upplägg:

Amrap 5 min: (Så många varv som möjligt på 5 minuter)
500 m rodd
7 st hspu (stå på händer och göra armhävning)
15 st airsquats (knäböj utan vikt)

Detta gjordes alltså i 5 minuter. Därefter vila i 2 minuter. Upprepa 4 gånger. 

Höftsmärtan gör att jag inte kan göra särskilt djupa knäböj och därför valde jag att tokfokusera på rätt teknik och så hade jag en boll som jag lagt på ett par vikter under mig som jag hade ställt in höjden på så att jag precis kunde nudda med rumpan i bottenläge utan smärta. Verkligen toppen!

 image

One thought on “Tillbaka i boxen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *