Tisdagsäventyr och grannsamverkan

Mamma/Babypasset gick fint och Militärmamman Sofia kom på passet och gav mig lite feedback som öppnade upp mig för ett lite nytt tänk på upplägg. Älskar ärliga och raka människor som kan konsten att ge konstruktiv feedback, det är ju den man har möjlighet att utvecklas av! Jag filurar redan på nästa veckas pass. Spännande!

Tilia och jag åkte direkt för att hämta Elise på förskolan och medan Tilia sov och Elise tittade på Lotta på Bråkmakaregatan en stund passade jag på att duscha. Säga vad man vill om barn och TV-tittande men mitt liv har i alla fall fått en ny vändning sedan Elise nyligen gärna varvar ner en stund framför TV:n efter en förmiddag på förskolan!

Duschen blev en välbehövlig paus för strax senare kom Kim med Selma och James för att leka och plocka lite äpplen i trädgården. Strax senare kom Finaste grannen och hennes två barn och genast var vi tre småbarnsmammor och sex ungar mellan 7 månader och 3 år. Härligt att umgås med andra mammor som vet precis vad man pratar om eftersom de med har tätt mellan barnen: Finaste grannen har 22 mån mellan sina, jag 20 mån mellan mina och Kim 17 mån mellan sina. Pjuh! Några långa förklaringar finns det varken behov av eller tid för!

image

Vi gräddade våfflor och busade järnet i ett par timmar tillsammans. Härligt! Det var högljutt och livat och lite upp och ned, men vad gör det på en livstid?! Barnen lekte fint, slogs, läste böcker, sprang runt och skrek, puttades, snodde varandras leksaker och skyddade sina egna småsyskon.

Precis så som det ska vara!

image

Finaste grannen som med är ensam med barnen denna vecka hade med sig köttfärs och tillsammans lagade vi middag och underhöll barnen. De två stora sprang runt och var galet busiga och skrattade tills de kiknade, så underbart härligt att lyssna på! Herregud så fina de är! De andra delade majsbågar och tittade fascinerat på sina äldre syskon som underhöll med sina busiga upptåg!

image

Vi åt middag och busade vidare för att efter det värsta röjet i köket stoppa ner fyra busiga troll i samma badkar där de busade vidare. På detta pyjamaspåklädnad och sedvanlig kvällsrutin med hopp i sängen. Lite välling på det och Tilia stensomnade på två röda! Finaste grannen packade ner sina två i vagnen efter kvällsmat och välling och fick även hon en betydligt enklare läggning av barnen denna kväll. Elise somnade med snabbt när de lämnat och eftersom det är så himla trevligt och underlättar för oss alla så har vi bestämt att köra en favorit i repris redan imorgon kväll!

image

image

Godnatt!

9 thoughts on “Tisdagsäventyr och grannsamverkan

  1. åh va underbart det låter! så där ser jag verkligen fram emot att ha det ofta när vi flyttar. vi kommer att bo nära båda mina svägerskor och vi kommer hjälpas åt att hämta barnen på förskolan/skolan, laga middag tillsammans, kanske handla tillsammans eller åt varandra, ja men sånt som bara är så himla värdefullt i vardagen! min man kommer att resa endel i sitt nya jobb och då kommer det vara ännu bättre, har vänner här vi bor nu med, men inte som har kunnat hjälpa på detta sättet. och underbar bild på alla fyra godingarna i badkaret förresten!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *