Träning istället för stress

image

Förra veckans tok-stress är över och för första gången på elva dagar tränade jag igår. Galet!

Det blev cirkelträning med kadetterna, alltid lika roligt! Man behöver ju inte tröttna på sina egna träningspass när det finns fyrtio kadetter som bjuder på allsidig träning, menar jag. Jag fick dock hoppa över några maxlöpningsgrenar runt koner mot slutet. Jag är rädd om min höft!

Faktum är att jag även är lite rädd för min höft. Jag har ont i höften nu igen men en annan slags smärta och den gör inte ont i samma rörelse som innan och mer neråt låret hela vägen ner mot knät. Ibland tror jag att jag misstar mig och att det rör sig om mensvärk och allt oftare funderar jag över om det är ett mentalt tilstånd där jag av rädsla för att få ont inbillar mig att jag har ont?!

Hur eller hur så är det Skolmästerskap i terränglöpning imorgon och det är där jag satt upp ett mål att springa på en viss tid. Den tiden är inte väldigt aktuell längre, men såklart ska jag springa och göra mitt bästa! Huvudsaken är att jag håller mig hel och inte får ont. Banan är backig som få men det ska bli roligt att få lite sällskap i spåret med nummerlapp på magen, vätskekontroll och där någon annan håller koll på tiden.

Själv ska jag bara springa och försöka njuta av hösten!

Det var två år sedan jag var med på Skolmästerskapen sist, då som gravid i vecka 23. Så jag lufsade mest runt då genom att varva jogg med promenad.  HÄR kan du läsa om det. Oavsett tycker jag det är viktigt att som lärare visa engagemang och delta i kadetternas utbildning.

Det vore på sin plats att fler gör det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *