TV-inspelning på djupt vatten

image

I onsdags hängde TV4 Sydost med ut på ett swimrun-pass i skärgården. Jag körde med Militärmamman Sofia som är en grymt bra simmare! Vi simmade sträckan Knösö-Verkö, 600 meter, sedan sprang vi över Verkö, 4 km, för att på andra sidan ön simma över till Hästö, 400 meter och slutligen sprang vi de sista 6 km in till Örlogsbasen.

Militärmamman Sofia och jag körde snoddat, alltså med ett gummiband mellan oss som gör att den ena kan dra lite och den andra få lite skjuts framåt när det är jobbigt, och just under simningen hjälpte det mig en hel del. Under löpningen på Verkö snubblade jag på en stig och då råkade jag bland annat ha sönder min frontsnorkel som jag simmat med under en längre tid. Jag blev först lite skeptisk till den andra simningen då vattnet rörde sig mer där och jag skulle bli tvungen att simma utan snorkeln, men det gick fint. faktiskt så pass bra så jag nu är inne på att köra loppet utan snorkel.

Fast det är ju Vackerbästis och jag som ska tävla så vi måste träna mer på detta för att känna vad som passar oss. 

Att simma med snorkel gör att jag, som inte är så bra simmare, slipper upp och andas sådär på sidan hela tiden utan bara kan flaxa på med armarna och inte behöva bry mig om andningen. Det negativa är dock att luften jag får i mig blir knapp, i stort sätt samma luft jag andas ut andas jag in igen och jag behöver mer syre för den ansträngning det blir för mig att simma flera kilometer.

När vi var snoddade under simningen från Verkö till Hästö simmade Militärmamman Sofia framför mig och höll kursen så jag slapp både tänka på att simma i rätt riktning och att hålla koll på vart hon var. Dessutom fick jag mer syre och simningen kändes lättare trots svårare förhållanden.

Detta var det sista långa swimrun-passet för min del innan tävlingen om två veckor och fram till dess tränar jag intervall-löpning, kortare swimrun-pass och lite styrka. 

Länk om sändningen i TV kommer när jag vet tid för det.

2 thoughts on “TV-inspelning på djupt vatten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *