Snabba saftiga frukostbullar

 image

En av de sökord som leder flest besökare till min blogg är, något otippat, saftiga frukostbullar. Många som söker på det ordet är ju inte intresserade av att läsa min blogg annars men flera har både lämnat kommentarer och skickat mejl och tackat för ett gott recept och en del har kommit med förslag till bättringar. Roligt! Jag letade ju själv halvt ihjäl mig innan jag hittade det ultimata receptet!

Som småbarnsförälder har jag ofta ont om tid och vill att vissa saker, som att baka frukostbullar, ska gå så snabbt som möjligt. För ganska så länge sedan hittade jag ett annat recept som jag nu ändrat om lite i och dra mig baklänges, men jag tror faktiskt att de möjligen slår det förra!

Otroligt goda, saftiga, fina och framförallt väldigt snabbakade! På en halvtimme(!) har du nybakade frallor att servera till frukosten eller fikat:

Snabba frallor
20 st

75 g jäst (1,5 pkt)
50 g smör
3dl vatten

2 dl mjölk
1 tsk salt

1/2 msk socker
12 dl vetemjöl

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.

Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.

Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.

Färdigt!

20 thoughts on “Snabba saftiga frukostbullar

 1. Pingback: Skön eller stressig söndag | Militärmamman

 2. Hej!
  Trevligt recept du har! De blev supergoda.
  Jag ville ha mera mat i mina bullar så istället för 6dl vetemjöl (gjorde halv sats) hade jag drygt 1 dl dinkelmjöl, drygt 1 dl lantbrödsmjöl, och resten vetemjöl special för det jäser bättre tycker jag. Hällde i lite diverse frön solros, lin m.m och dekorerade med solrosfrö.
  Mums!

 3. Pingback: Saftiga frukostbullar | Militärmamman

 4. Låter super goda. Ska absolut prova dessa å se om jag kan lura min hängiga dotter att äta nybakade frallor

 5. Jag knådar i maskin och använder torrjäst istället (2 pkt eftersom jag bor i USA och jästen är lite annorlunda här). Ibland penslar jag med ägg och tar på sesamfrön. Supergott och en ny favorit i familjen!!!

 6. Super goda 🙂 hela familjen älskade dom, så det blir många fler gånger jag kommer att baka dessa 😉

 7. Helt underbart goda, och enkla att göra.
  Jag gjorde halva satsen och hade i 3 dl vetemjöl+2 dl grahamsmjöl+1 dl rågmjöl. (Finmalt).

 8. Var på något som heter Lantmannadagarna för någon vecka sen och köpte nymalet mjöl direkt från kvarnen med skal i.
  Penslade alla bullar med ägg och hade riven ost på hälften av bullarna.
  Mega goda !!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *