Två töntar och massa host

Ostfralla och Mer. En höjdarfrukost...

Ostfralla och Mer. En höjdarfrukost...

Hon hostar så vi tror att lungorna ska åka ur henne, stackars liten! När vi skulle gå och lägga oss igår bar vi in henne till min säng och där fick hon ligga hela natten. Själv invigde jag nya gästrummet och sov mer eller mindre som en stock i över tio timmar! Sjuklingarna fick dela dubbelsäng och det hade gått bra.

När jag ligger i samma säng som Elise så måste hon ligga på mig, men när Militärpappan och hon delar säng så ligger hon på sin egen del av sängen och sover gott. Vi ville ha lite extra koll på henne nu när hon hostar så förskräckligt och det fungerar inte i längden att gå in till henne varje kvart i tolv timmar i sträck. Hon har hostat en del i natt, sådär tills hon nästan kräks, så hon är jättetrött idag och somnade vid halv elva igen.

Mellan kvart över sex och tio har hon varit världens goaste lilla fis! Blöjan var helt torr när hon vaknade så nu har operation lura i Elise dricka påbörjats. Vatten i olika glas, flaskor och muggar, bubbelvatten och Mer. Ja, vad gör man inte?! Tänk vilka ”töntar” vi skulle bli av att få barn!

 

4 thoughts on “Två töntar och massa host

  1. Cajsa hade också JÂTTE mycket hosta, så att jag var tvungen att gå in och se så att hon fortfarande andades efter varje host-attack. Det visade sig att hon hade barn-astma så efter ventolin-spray så sover hon nu helt host-fritt. Små barn kan lätt få vinter-astma eller barn-astma när det är kallt ute och skift från varmt till kallt – ngt som växer bort sa läkaren…

    • Ja, Elise har med förkylningsastma konstaterades det i höstas när hon fick läggas in på sjukhus f all hosta och svårt att andas. Vi har både Ventoline och Flutide som hon får vid behov. Just nu får hon Flutide (cortison) varje kväll i 3 månader för att se om det håller fler förkylningar borta, enligt läkarens direktiv. Igår började vi med Ventoline igen. Också. Får Cajsa Ventoline vid varje förkylning eller hur gör ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *