Ultraljud och utvecklingssamtal

En målmedveten tös letar i lådan.

En målmedveten tös letar i lådan.

Idag var det dags för ett nytt ultraljud för att kontrollera flödet i navelsträngen och allt såg fint ut. Militärbebisen sprattlade, sparkade och höll händerna för ögonen. Tänk att en sån liten sak som bara väger runt ett halvt kilo kan vara så verklig! Jag är fascinerad!

Jag frågade åter igen lite om den undersökning de gjorde och fick svar som jag förstod den här gången. Överläkaren kollar så att flödet är bra i navelsträngen så att bebisen får den näring den behöver. Om flödet inte skulle vara tillfredsställande nog är det ett tecken på att jag har en ökad risk för att få havandeskapsförgiftning. Tydligen är det ett av få tecken som man kan se detta på och därför kollar de med jämna mellanrum, nästa gång i vecka 31. Om det visar sig att flödet inte är tillräckligt så finns det medicin, Trombyl, som de ger mig. Men allt ser som sagt mycket bra ut och jag är lycklig för det!

Vi har även varit på Elises första utvecklingssamtal idag och hon sköter sig fint på förskolan. Allt gick bra och de sa egentligen ingenting som vi inte redan visste om. Vi hinner ju prata lite med dem nästan varje dag och det räcker när hon är så här liten. Elise gillar att sjunga och kan alla rörelser till många sånger, hon är glad mest hela tiden och är en väldigt social liten flicka. Av någon anledning låter det ju precis som mig!

Härom kvällens mys med Vackraste hunden!

Härom kvällens mys med Vackraste hunden!

7 thoughts on “Ultraljud och utvecklingssamtal

 1. Halo! Nä de hade ingen extra koll på mig under 2a grav, förutom min egna bm då….
  Hade inte så pass kraftig preeklampsi som du hade med din 1a, vet inte om det var anledningen…
  Men tänker kräva det om vi skaffar fler, menar va fasen.. båda mina var jättesmala vid födseln ju… särskilt tvåan vars rumpskinn hängde ner på skötbädden vid blöjbyten!! hehe..

  Nä behövde inte det, blodtrycket sjönk direkt – som TUR var!
  Har en internetkompis vars blodtryck fortfarande ligger för högt, hennes dotter är 10mån (2a dottern då, hon hade grav.diabetes med båda och fick som följd av den preeklampsi med båda.hon är rekommenderad att inte skaffa fler barn,..)

  Skönt att de har så stor koll på dig denna gången!!
  Jo jag har också läst att man kan kolla flödet i navelsträngen.. men de gjorde inte det på mig.. :/
  Men det gick ju bra som tur var ändå.. :))

  Ohh inte helt fel! Tradera är ruskigt bra ibland! Men ibland blir sakerna på tok för dyra, iaf för min plånbok haha ;)))
  Så nu slog jag till på 2 par nya Hestravantar till barnen,med primaloft i..supergosigt och varmt!:)

  Jaa ang vagnen så hoppas vi också på det! Kan såklart tänka mig att sänka priset något om så är =)
  Så får man hoppas att någon nappar!!

  Håller tummarna för att du ska slippa preeklampsi denna gången, det är INTE kul precis….
  eller vad man nu ska säga.. =)

  klappa magen och ha det så gott!
  kraam
  /Malin

 2. glömde ju skriva att raser vi överväger är weimweran, wachtel,schäfer eller en jack russel. Barnen vill ha en bischon frisee 😉 grannen har en ursöt en. Mannen skulle vilja men inser begränsningen, ha en Alaskan Malamute.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *