Underbar granola för lågkolhydratskost

image

Jag har lyckats åstadkomma en alldeles gudomlig crunchig müsli utan vare sig spannmål eller särskilt mycket kolhydrater. Den är helt glutenfri och väldigt enkel att göra! Jag valde att smaksätta med min favoritkrydda kardemumma men det går såklart bra med till exempel kanel eller vaniljstång också.

Militärpappan önskar smakkombinationen kanel/kakao så det tänker jag prova nästa gång.

image

För en burk:

2 dl Paranötter
1,5 dl Pumpafrön
0,5 dl Sesamfrön
0,5 dl Kokos
0,5 dl Kokosolja
3 dl Mandelmjöl
1 msk Kardemumma
1 tsk Honung

Hacka paranötter och rosta i en torr panna på hög värme i ett par minuter tillsammans med pumpafrön, sesamfrön och kokos. Rör hela tiden så det inte bränns vid. Häll upp på ett fat.
Torka ur pannan och hetta upp kokosoljan. (Kokosolja är inte rinnig utan mer fast i konsistensen, så den smälter i pannan.) Häll tillbaka nötblandningen och mandelmjöl. Rör om.
Krydda med kardemumma och lite salt. Ringla över honung. Stek på medelvärme i några minuter under omrörning.
Låt svalna innan du häller upp müslin i en skål med tättslutande lock.

image

Jag hittade inspiration till detta recept i boken LCHF för familjen. En fin bok med många goda och enkla recept! Jag har bland annat mycket mindre honung i min granola än den som presenteras i boken, men det blev tillräckligt sött ändå tycker jag.

Jag vill inte äta godis till frukost. Eller müsli som lördagsgodis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *