Utvecklingssprång nr 3

Jag köpte en bok på Bokus för ett tag sedan som damp ner i brevlådan igår. Finns det nåt mer upplyftande än att få riktig post?! All ära för kommentarer på bloggen och meddelanden på Facebook, men ett handskrivet vykort, brev eller paket som ligger och väntar på en i brevlådan är något alldeles speciellt, tycker jag!

Boken jag köpte var i alla fall ”Trotsboken” och där i kan man bland annat läsa lite om de sju utvecklingssprången som alla i bloggvärlden verkar prata om! Inte en enda av mina ”IRL-kompisar” med småbarn har nämnt något om utvecklingsfaser. Man lär sig mycket på det där internetet!

Elise stämmer väldigt bra in på utvecklingssprång nummer tre: Nyanser, som inträffar när bebisen är runt tolv veckor. I boken står bland annat att man kan märka att barnet blir skrikigare, klängigare och sover och äter sämre under inledningen av den nya fasen. Allt detta stämmer in på hur Elise är just nu! Coolt, tycker jag! Man kan även läsa om barnets nya färdigheter och hon är verkligen där! Visst är det häftigt att det stämmer in på så många bebisar vid samma tidpunkt?!

  -rör huvud och ögon smidigt när hon följer något med blicken – CHECK!

-drar sig upp till sittande om hon håller dig i handen – CHECK!

-använder bägge fötterna för att skjuta ifrån när hon sitter i babysitter eller ligger på en filt – CHECK!

-greppar om saker med båda händerna – CHECK!

-stoppar allting i munnen – CHECK!

-studerar och leker med händerna – CHECK!

-upptäcker att hon kan tjuta och gurgla och byter mellan olika toner – CHECK!

-blåser salivbubblor – CHECK!

-uttrycker tydligt att hon blir uttråkad av att göra samma saker eller titta på samma leksak för länge – CHECK!

One thought on “Utvecklingssprång nr 3

  1. Hahaha… Ingen av mina IRL-kompisar… Jag sa till min syster att Neo nu är i den orala fasen när han var det (och ännu är). Fick ett skrattanfall till svar. Jag sa: ”Det ÄR HAN faktiskt!” Minns en hel del om utvecklingsfaser efter BF. Det var ganska intressant och jag minns piaget, freud och övriga forskare/psykologer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *