Vardagsmat: Risonisallad

Alla som jag bjudit på denna sallad verkar tycka väldigt mycket om den! Risoni är en pastasort för er som aldrig ätit den tidigare. Salladen kan serveras ljummen eller kall och får den stå i kylen tills dagen efter så blir den bara godare!Ibland byter jag ut risonin mot kokt, kall och tärnad potatis. Då tar jag bort nötterna men lägger till lite ruccolasallad. Om man gör det, får man vara lite försiktig när man blandar samman allt så att inte potatisen blir till mos. 

Till 4 portioner behöver du

3 dl risoni

6 salladslökar

2 röda paprikor

1 dl cashewnötter

1 pkt fetaost

1 kruka färsk basilika

2 vitlöksklyftor

1 dl olivolja

Koka risonin. Skiva löken tunt och tärna paprikan i småbitar. Blanda risoni, lök och paprika i en stor skål. Dra av bladen från basilikaplantan och mixa dessa med pressad vitlök och olivolja till en grön gegga. Häll geggan i skålen med risonin och blanda runt. Smula över fetaosten och strö över nötterna. Servera med valfritt proteinrikt tillbehör, såsom grillad eller stekt kyckling, kött eller halloumiost. Jag brukar även steka lite champinjoner och zucchini att servera till!

5 thoughts on “Vardagsmat: Risonisallad

  1. Pingback: Vardagsmat: Renskavspanna. | Caroline – eller min blogg har inget särskilt namn.

  2. Så klart det är lite träning att hjälpa till att ta upp saker till dig. Vi har onsdagsträning på klubben så jag ska verkligen försöka träna, är ju så tävlingssugen.
    Har Elise kanske en utvecklingsfas?
    Ska ni ha dop?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *