Världens godaste scones!

För några veckor sedan blev vi bjudna på frukostdejt hos Läkarefamiljen. Sjukt lyxigt! Bland annat bjöds det på scones. Jag bakar mycket och gärna på morgonen men scones är inget för mig. Jag tycker de är kompakta, torra och ungefär helt menlösa. Tills nu. Nu bakar jag scones varje helg. Minst! Och själv har jag bjudit in till tre frukostdejter med sconesen som lockbete sedan dess. Väldigt uppskattat!

Jag gillar dessa scones för att de är luftiga, smöriga och lite knapriga på utsidan. De är enkla att sno ihop, du har typ alltid alla ingredienser hemma och de är galet goda!

Det är nog samma recept som de flesta andra scones, men tricket kommer i hur du tillreda dem. Gör såhär och allt kommer bli bra:

8-9 stycken:

8 dl vetemjöl special

1/2 tsk salt

4 tsk bakpulver 

100 g smör

3 dl mjölk

1 dl filmjölk 

Blanda alla torra ingredienser. Tärna smöret i små, små tärningar och blanda ut med mjölblandningen utan att helt mosa smöret. Pilla bara lite så smörtärningarna separeras. I med vätskan och rör ihop. Ju kladdigare desto bättre. Klicka ut i 8-9 muffinsformar, eller en muffinsplåt i silikon motsvarande. Lägg en liten smörklick på varje muffins. In i ugnen i 12 minuter på 250 grader. 

Ät, njut och njut lite till! 

2 thoughts on “Världens godaste scones!

  1. Lite riven ost på toppen mot slutet av gräddningen så att den precis hinner smälta gjorde inte sconesen sämre!!! Mums

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *