Vårpiff i hörnan

Förra veckan köpte jag nya gardiner till detta fönster och hann få upp ena sidan innan något viktigare kom emellan. Idag, ungefär en vecka senare fick jag upp den andra gardinen. Så kan det visst bli ibland, men ingen har ju dött av det! Jag passade på att ändra lite piff i fönstret så hela hörnan fick en lite vårigare karaktär.

Fåtöljerna är arvegods från femtiotalet som jag målat vita och dynorna skar jag ut nya ur en fyndad madrass som jag sedan sydde fodral till i tyg av grå ull.

Sa jag föresten att detta var innan jag hade två barn? 

De rosa filtarna jag har över är överkast från Ikea och är där mest för att Undra ligger mycket i dessa fåtöljer och jag vill kunna tvätta dem. Sen är det skönt att kunna ända färg lite emellanåt på ett enkelt sätt, tycker jag!

Gammelrosa och vårgrönt får pryda hörnan i vår och sommar!

9 thoughts on “Vårpiff i hörnan

 1. Ser riktigt härligt ut!
  Har varit utan gardiner helt ett tag, mellan jul och vår… Nu fick jag upp dem när mamma var här och hjälpte mig sy, det var skönt 🙂
  Annars får man in grymt mycket ljus utan gardiner! 😀

  • Jag studerar ett helt program,sex år på halvtid och är just nu inne på min sista kurs på andra året. Jag tycker med att det är himla roligt att studera! Att utvecklas, lära och få cred tillbaka för tid man lägger ner för att göra ett bra jobb.
   Jag studerar programmet Ledarskap och Organisation på Linnéuniversitetet. Vi träffas en helg i månaden och resten är på distans. Just nu är jag ju mammaledig men snart börjar jag arbeta igen. Tiden till studier är bra mycket svårare att få till när man är mammaledig än när man jobbar heltis tycker jag, som testat båda. Som mamma är man liksom aldrig ledig, så det är svårare, men här går det bra då jag och min man är på samma spår och ger varandra tid till olika saker, som för mig att åka iväg och läsa emellanåt, helt ostört.
   I vanliga fall, och alldeles starx igen, arbetar som officer och i mitt yrke utbildar jag kadetter och kollegor inom Ledarskap. Älskar mitt jobb och läser detta för att bredda och djupa mina kunskaper. Kanske byter jag jobb en dag och tänker mig att detta kan vara bra att ha i bagaget då. Så jag jobbar 100% och pluggar 50%. =)

 2. Inte lite du hinner med men du glömde att du även är mamma 100 % 🙂 . Alltid kul att lära sig nya saker . Jag söker själv skola för att komma vidare lite livet 🙂

  • Jo, mamma är jag ju. Och så tränar jag dagligen. Men sån är jag! Vad ska du bli när du blir stor då? =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *