Hel höft och andra plats

Idag var det alltså dags för Skolmästerskapet i terränglöpning. Jag satte som mål för några månader sedan att springa dessa 9,7 km på 51 minuter. Förutsättningarna då var att jag var frisk och dessutom visste jag inte hur banan såg ut. Jag sprang Blodomloppet 10 km i maj på strax under 51 minuter och det var det jag utgick från när jag satte mitt nya mål.

Tyvärr har jag inte kunnat träna löpning som jag önskat och planerat då min höft och fot strulat i omgångar och det absolut viktigaste för mig är att få vara frisk och hel. Då gäller det att omplanera och träna alternativt, vilket jag har gjort. Dock ska man komma ihåg att man blir bra på det man tränar och jag blir sällan väldigt mycket bättre löpare av att simma 5000 meter i veckan…

image

Jag fick ett par fina löpartights i pris!

Jag bestämde mig för att springa mitt eget lopp idag. Jag skulle ta det försiktigt och bryta om jag fick ont och samtidigt ville jag ju göra mitt bästa. Det gick bra och både planen och kroppen höll! Fruktansvärt backig bana och som de flesta vet är just backar min svaghet (och alltså det jag måste träna mer på). Jag höll, som vanligt, ett jämnt tempo hela banan och det var ett ganska behagligt sådant. Jag skulle inte orkat snacka oavbrutet men kände mig ändå ganska oberörd förutom i de mest extrema backar då det mer kändes, och lät, som att jag hade grav astma.

Jag sprang i mål på någonstans över 52 minuter och det räckte till en andraplats i damklassen, som för en gångs skull hade ett acceptabelt antal deltagare. Jag var inte dödstrött och hade nog med facit i hand kunna öka grundtempot en del men är nöjd med min insats och lycklig över att höften inte gjorde sig tillkänna alls! Foten känns ungefär som igår dock, känns varm inifrån och värker lite. Vi får se hur det artar sig.

Men hey! Min höft! Den är hel!!

8 thoughts on “Hel höft och andra plats

 1. Hey! Härligt jobbat!
  Min löpträning har just för tillfället gått i stå, pga vildsvin, mörker och enorm kvällströtthet. Försöker komma ut på helgerna i alla fall… Ska damma av roddmaskinen i helgen och köra den i veckorna istället. Måste ju röra på mig någonting, även nu när jag är iväg om dagarna (hjärnan får jobba, det märker jag, men kroppen behöver ju sitt också…)!

   • Jag har fått praktik via arbetsförmedlingen och är på ett lab på SLU (där jag pluggat) i 6 månader framöver. Har nu mestadels varit på spermalabbet, vilket är fantastiskt roligt! Jag önskar att jag kunde få vara kvar där efter praktiken oxå, men det får väl ekonomin visa hur det blir… Jag hjälper även en doktorand som gör försök på kossor och får då en lagom dos lagårdskänsla två dagar i veckan 🙂
    Känns skönt att komma hemifrån, använda gamla kunskaper o få nya. Synd bara att det inte ger några pengar att tala om :/
    Det är vad jag gör nu 🙂

 2. Grattis!
  Det är väldigt roligt med terränglöpning har jag upptäckt, vad skönt det är att vara ute (trots mörker och kyla).
  Ditt pannben smittar minsann av sig!

 3. Pingback: Jag och mina färgglada tights | Militärmamman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *