Kokosgranola med kanel för lchf

image

Efter flera veckor där andra lagat mat åt mig på olika sätt och det oftast bara varit att sätta sig vid ett dukat bord är jag (äntligen) tillbaka i mitt eget kök igen. Inspirationen till matlagningen har kommit smygande och jag saknar många basingredienser i mitt skafferi. Så jag tog vad jag hade hemma helt enkelt och skapade en fantastiskt god granola i ett nafs!

image

En burk:
2dl Solrosfrön
1dl hackade Valnötter
1dl Pumpafrön
0,5dl Sesamfrön
3dl Kokosflarn
1 nypa Flingsalt
2tsk Honung
3dl Kokosmjöl
0,75dl Kokosolja

Blanda alla frön, nötter och kokosflarn och häll i en torr och het stekpanna. Rosta under omrörning i ett par minuter. Häll av och torka ur pannan med papper. Klicka i kokosoljan i pannan, låt smälta. Häll tillbaka nötblandningen och tillsätt kokosmjöl och en nypa salt. Blanda runt på svag värme och smaksätt med honung o massa kanel.

Låt svalna på en en plåt och häll sedan upp i en burk med tätslutande lock. Ät med turkisk yoghurt och lite hallon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *